Zamierzasz wymienić garnki, Twoje mają już swoje lata i stały się nieporęczne, troszeczkę zniszczone ?

Zastanów się nad kupnem nowych garnków w dodatku garnków dobrej jakości. Jakie garnki w takim razie wybrać i kupić, czy warto wydać kilkaset złotych czy wystarczy kilkadziesiąt ? W których garnkach można zdrowo gotować i które są wytrzymałe?.

Na rynku dostępnych jest dużo różnych garnków, rondelków i patelni. Można kupić dobrej jakości  garnki metalowe, żeliwne, emaliowane, szklane, teflonowe, ceramiczne i inne . Garnki dobrej jakości nie powinny jednak  mieć wad takich jak nieprawidłowa waga,  łatwość uszkodzenia, czy też cena. Istotne, że każdy musi wybrać takie garnki, które podobają mu się najbardziej.

Garnki dobrej jakości to np. garnki metalowe. Te ze stali w większości nadają się na wszystkie rodzaje kuchenek, a więc można stosować na kuchenkach indukcyjnych, gazowych, elektrycznych oraz ceramicznych. Kolejno garnki żeliwne, są dobrej jakości jednakże są bardzo drogie. Piękne, kolorowe i w różnych kształtach. Dostępne w sprzedaży internetowej na całym świecie. W Polsce garnki szklane, aczkolwiek są dobrej jakości, ale są prawie niedostępne. Garnki dobrej jakości to również garnki emaliowane, są kolorowe, piękne i można je dobrać do wystroju każdej kuchni. Są dość trwałe, ale podczas gotowania powinno się używać tylko drewnianych i plastikowych akcesoriów w kontaktach z tymi garnkami. Do garnków dobrej jakości można zaliczyć również garnki szklane. To świetna propozycja dla osób uczulonych są antyalergiczne i antybakteryjne, wskazane dla osób uczulonych na nikiel i chrom. Nadają się do gotowania na gazie, kuchenek mikrofalowych, piekarników gazowych i elektrycznych, płyt elektrycznych. Garnkami dobrej jakości są także garnki teflonowe. To garnki metalowe, których wnętrze lub również część zewnętrzna pokryta jest teflonem. Nie przywierają, można używać ich na kuchenkach i w piekarniku .Garnki teflonowe są bardzo  kolorowe, w przeróżnej wielkości i przeróżnym przeznaczeniem. Garnkami dobrej jakości są garnki gliniane, tu najczęściej pojawiają się garnki rzymskie. Do wyboru są w wielu kształtach i rozmiarach. Dzielą się dwie grupy: garnki lakierowane wewnątrz i nielakierowane. Większość klientów preferuje garnki gliniane lakierowane, ponieważ nie wsiąkają w glinę soki i płyn znajdujący się w garnku. Nadają się głównie do pieca i piekarnika. Można w nich piec mięso, warzywa i chleby. Garnki gliniane to ciekawa propozycja dla tych, którzy uwielbiają piec chleby.

http://www.abcwnetrza.pl/

[Głosów:1    Średnia:5/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ